8738b4_4715f76fbf824e3f9a05c5dbe7eb2c61_

DEFINITIEVE ONTHARING

Definitieve ontharing is geschikt voor iedereen die een gladde huid wenst.
Weg met stoppeltjes, ingegroeide haren, ontstekingen en jeuk!
Een gegarandeerd, langdurig resultaat door een zo goed als pijnloze laserbehandeling. Geschikt voor elk haar- én huidtype (behalve grijs & wit).

DEFINITIVE PLUS

De Definitive Plus is een nieuwste generatie diodelaser die op bijna alle zones van het lichaam gebruikt kan worden. Het laserlicht dringt door tot in de haarfollikel om deze te beschadigen, zodat het haar niet terug groeit of de toekomstige haargroei vertraagd wordt en uiteindelijk het permanente ontharingsresultaat bereikt. 

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe werkt definitieve ontharing?


Het laserlicht dringt door tot in de haarwortel (follikel) en het haarzakje om deze te beschadigen, zodat het haar niet teruggroeit of de toekomstige haargroei vertraagt. Uiteindelijk wordt het permanente ontharingsresultaat bereikt.




Wat is het verschil tussen een diodelaser en IPL?


Een diodelaser werkt dieper in de huid dan de klassieke IPL methode waardoor de resultaten duurzamer zijn. De diodelaser kan op bijna alle zones van het lichaam gebruikt worden.




Is definitieve ontharing pijnlijk?


Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld door het laserhandvat. Doordat de huid afkoelt, zal je de laserstraal als minder pijnlijk ervaren. De laserenergie die vrijkomt bij de behandeling wordt zo gebruikt zonder de huid te beschadigen. Het gevoel van de laserbehandeling kan het best vergeleken worden met een fijn elastiekje dat tegen de huid wordt geslagen.




Hoe lang duurt een sessie?


De duur van de behandelsessie hangt af van de zone die je wenst te ontharen. De geschatte tijd per behandeling wordt weergegeven bij de online boeking van de afspraak. Wanneer je een eerste afspraak maakt, bespreken we ook steeds de verwachtingen.




Hoeveel sessies heb ik nodig?


Dit is afhankelijk van verschillende factoren die persoonsgebonden zijn: - Te behandelen zone - Geslacht - Leeftijd - Hormonale schommelingen Studies tonen een gemiddeld haarverlies van ongeveer 80% aan na 4 tot 6 behandelsessies.




Om de hoeveel weken heb ik een sessie nodig?


De verschillende behandelsessies en de tussenperiodes worden gebruikt om volledige ontharing te verkrijgen.

Haargroei kent 3 fases:
- de groeifase (anagene fase)
- de overgangsfase (catagene fase)
- de rustfase (telogene fase).

Ieder haartje volgt zijn eigen haarcyclus waardoor de haren zich op eenzelfde moment in een verschillende fase kunnen bevinden. Tijdens de groeifase (anagene fase) is er pigment melanine aanwezig rond de haarwortel (follikel). De laserstraal zal het pigment volgen naar de wortel en het vervolgens vernietigen.




Zal het haar terugkeren?


Bij de meeste klanten zal het haar op de behandelde zone na verschillende sessies niet meer teruggroeien.
Sommige klanten ervaren niet het gebruikelijke patroon van haarreductie met laserontharing. Dit kan te wijten zijn aan een onderliggende hormonale balans die verstoord is. Dit wordt individueel per behandelsessie bekeken zodat het gewenste resultaat bereikt wordt.




Heeft definitieve ontharing effect bij alle huid- en haartypes?


Omdat dit toestel gebruik maakt van drie verschillende golflengtes: Alexandrite 755nm, Diode 808nm en Yag 1064 kan elk huid- of haartype in elke periode van het jaar veilig, snel en effectief behandeld worden. Zowel donkere haren als lichte en dunne haren kunnen behandeld worden. Enkel witte en grijze haren kunnen niet behandeld worden omdat deze geen pigment bevatten en de laserstraal deze vervolgens niet kan vernietigen.




Hoe bereid ik mij voor op definitieve ontharing?


De te behandelen zone moet 2 tot 3 dagen voor de behandelsessie haarvrij gemaakt worden door te scheren of het gebruik van ontharingscrème.

Voor de laserbehandeling mag je 6 weken niet epileren of waxen. Anders zal de behandeling niet effectief zijn.

Daarnaast vermijd je best zon, zonnebank of zelfbruiner op de te behandelen zone gedurende 2 weken voor uw behandeling.

Gebruik geen geparfumeerde lotion en deodorant op de dag van de behandeling.




Wat te doen na definitieve ontharing?


Na de behandeling is blootstelling aan de zon gedurende 2 weken afgeraden. Indien je last hebt van een droge of gevoelige huid kan je gebruik maken van een pH-neutrale lotion of flammazine. Let gedurende 3 dagen op met geparfumeerde lotions en deodorant.




Kunnen alle lichaamszones onthaard worden?


Elke zone kan onthaard worden door middel van laserontharing met uitzondering van de wenkbrauwen (wel tussen de wenkbrauwen).




Wanneer is definitieve ontharing niet mogelijk?


In volgende situaties is het niet aangeraden om een laserbehandeling te ondergaan: Zwangerschap Zonnebrand Epilepsie Kanker Pacemaker Gebruik van bepaalde medicijnen (roaccutane, isotretoïne, antidepressiva, St. Janskruid, antibiotica, vitamine A-crème). Daarnaast wordt behandeling op littekens, grote moedervlekken en tattoos vermeden.
Aarzel niet om contact op te nemen indien je twijfelt of je in aanmerking komt.